
گروهی از محققان دانشگاه تگزاس، کنتاکی و سوانسی موفق به یافتن اثباتی جدید برای یک تئوری ریاضی شدند که در دهه ۸۰ میلادی مطرح شده بود.
به گزارش سایت پی ان یو نیوز محققان این پژوهش با استفاده از ۲۰۰ ترابایت داده ثبت شده توانستند تا پاسخ پیشینی را که برای این تئوری اعلام شده بود رد کرده و به حل این مساله بپردازند.
رونالد گراهام،یکی از ریاضیدانان مطرح دهه ۸۰ در آن زمان یک مساله محاسباتی را طرح کرد و برای حل این مساله ۱۰۰ دلار جایزه تعیین کرد. در آن زمان پاسخهایی برای این مساله ارائه شد اما در حال حاضر و پس از زمانی بالغ بر ۳۰ سال محققان به پاسخی قطعی و متفاوت از پاسخهای پیشین رسیده اند.
این مسئله که "مساله سهگانه فیثاغورث" نام دارد به این صورت بود که شرکت کنندگان باید به این سوال پاسخ می دادند که آیا میتوان اعداد صحیح را به رنگ آبی و قرمز رنگ آمیزی کرد، اما هیچکدام از سهگانه عددی فیثاغورثی شامل a و b و c، که در معادله a2 b2=c2 استفاده شدهاند دارای رنگ یکسان نباشند؟
اکنون پس از گذشت سه دهه، محققان موفق به رد این تئوری شدند و دریافتند که چنین چیزی در ریاضیات وجود نداشته و آن را نفی کرده اند.
این دانشمندان با صرف دو روز و استفاده از ۸۰۰ پردازنده عظیم و پرقدرت و ثبت ۲۰۰ ترابایت داده، موفق به حل این مساله شدند. این در حالی است که رکورد قبلی برای حجم دادهها تنها ۱۳ گیگابایت بوده است.
جزئیات این پژوهش در مجله Nature به چاپ رسیده است